Norge vil ikke støtte krav om at atomvåpen aldri igjen må benyttes

Mandag stilte 145 land seg bak en uttalelse i FN som viser til atomvåpens humanitære konsekvenser, og krever at atomvåpen aldri igjen må benyttes. Norge ville ikke være med på denne uttalelsen.

— Vi er nå ekstremt skuffet over at regjeringen trekker seg første gang de får muligheten til å sette Hurdalsplattformen ut i praksis på dette området, sier Henriette Westhrin fra Norsk Folkehjelp. — Norge og den forrige rødgrønne regjeringen var blant initiativtakerne til et nytt internasjonalt språk om atomvåpen og humanitære konsekvenser. Norge gjentok standpunktet under tilsynskonferansen i 2015. Vi tok det som en selvfølge at Norge ville delta og stemme for uttalelsen om atomvåpen og humanitære konsekvenser også i 2022.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? log in

Støtt global journalistikk på norsk ved å velge Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,432FansLik
499FølgereFølg
832FølgereFølg
- Annonse -

SISTE NYTT