FNs generalsekretær António Guterres holder innlegg for FNs sikkerhetsråd den 22. august: - Alle land må forplikte seg til en verden fri for atomvåpen og gjøre alt for å komme til forhandlingsbordet for å få ned spenningen og avslutte atomvåpenkappløpet en gang for alle. Foto: UN Photo / Manuel Elías
— Vi er nå ekstremt skuffet over at regjeringen trekker seg første gang de får muligheten til å sette Hurdalsplattformen ut i praksis på dette området, sier Henriette Westhrin fra Norsk Folkehjelp. — Norge og den forrige rødgrønne regjeringen var blant initiativtakerne til et nytt internasjonalt språk om atomvåpen og humanitære konsekvenser. Norge gjentok standpunktet under tilsynskonferansen i 2015. Vi tok det som en selvfølge at Norge ville delta og stemme for uttalelsen om atomvåpen og humanitære konsekvenser også i 2022.
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

Allerede abonnent? log in

Tips: Abonnement på Transit magasin gir automatisk tilgang til alt innhold på Naturpress.no, uten ekstra kostnad.