Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Over tusen døde som følge av flom i Pakistan

Siden juni har over tusen mennesker mistet livet som følge av flom i Pakistan, opplyser landets myndigheter. Mange av dem er barn.

Dødstallet har nådd 1.033 personer, viser tall som ble lagt fram søndag morgen av landets myndigheter. Av dem er 348 barn.

I oppdateringen fremgår det at 119 av dem har mistet livet det siste døgnet. Kraftig regnvær fortsetter å falle over deler av landet.

Over 33 millioner mennesker er berørt av årets monsunvær, og hver sjuende pakistaner har fått hjemmet helt eller delvis ødelagt, uttalte myndighetene lørdag.

– Omfanget av ulykken er større enn anslått, uttaler Pakistans statsminister, Shehbaz Sharif.

Krevende å gi nødhjelp

Ifølge Røde Kors er nødhjelpsarbeidet i landet svært vanskelig og ødeleggelsene enorme.

– Vi ser nesten jordskjelvlignende ødeleggelser. Rapporten vi får fra vårt regionkontor i Pakistan, er at situasjonen forverres for hver time, sier leder for humanitære behov i Røde Kors, Torben Bjørke-Henriksen.

Han sier de voldsomme flommene begrenser mulighetene for å få fram nødhjelp til de som trenger det mest.

– Veier og kjøretøy er ødelagt, og mange av de som trenger hjelp, er isolert, sier han.

– Vi frykter at det verste er i vente, da denne typen katastrofer kan bety at vannbårne sykdommer øker.

Foto: Pakistan Røde Kors

Mange hjemløse

Flomvannet har hittil ført til skader på over 94.000 hus og over 3.400 kilometer med veier, og det har etterlatt titusener av pakistanere hjemløse og strandet i avsidesliggende landsbyer.

Pakistan er nummer åtte på Global Climate Risk Index, en liste over landene som er mest sårbare for ekstremvær forårsaket av klimaendringene.

Flommen i Pakistan, 2022 – August 27, 2021 vs. August 27, 2022 i Sindh. Kilde: Wikimedia / NASA / Public Domain — https://worldview.earthdata.nasa.gov/

Korrupsjon, dårlig byplanlegging og brudd på lokale forskrifter betyr også at tusenvis av bygninger har blitt bygd i områder som er spesielt utsatt for sesongmessig flom. Det rammer spesielt Pakistans fattige befolkning.

Pakistan har erklært nødsituasjon som følge av årets flom og mobilisert militæret til å bidra i håndteringen av den pågående krisen.

2010 var imidlertid det verste flomåret som myndighetene har registrert. Da mistet flere enn 2.000 mennesker livet og nesten en femdel av landet sto under vann.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT