Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Norge bruker 2 milliarder kroner for å sikre gass til Ukraina

Regjeringen foreslår at Norge bidrar med 2 milliarder kroner for å sikre at ukrainerne kan kjøpe gass til vinteren.

– Krigen gjør at Ukraina har et akutt behov for støtte utenfra. Ukraina har bedt Norge om å ta en lederrolle for å sikre tilgangen på energi. Nå følger vi opp, og foreslår å bruke to milliarder kroner for at ukrainerne kan kjøpe inn gass i høst og vinter, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Da statsministeren var i Kyiv i juli, annonserte han at Norge ville øke støtten til Ukraina med inntil 10 milliarder kroner i 2022 og 2023.

Statsministeren var i dag på Offshore Northern Seas (ONS) i Stavanger, hvor også Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj deltok digitalt. Det var her statsministeren offentliggjorde at to av de ti milliardene skal gå til innkjøp av gass til Ukraina i 2022.

– Vårt bidrag til innkjøp av gass vil blant annet bidra til å holde sykehus og skoler i Ukraina varme i vinter, og gi flere muligheter til å lage varm mat, sier Støre.

Norge legger opp til  å bruke Den europeiske banken for gjenoppbygging og utvikling (EBRD) som kanal for å støtte gassinnkjøp til Ukraina.

Verdensbanken har beregnet at Ukrainas bruttonasjonalprodukt vil falle med 30 til 50 prosent i 2022, og skatteinntektene med 50 til 80 prosent.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT