Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Norad krever 25 millioner kroner tilbake fra samarbeidspartner i Tanzania

Avsløringer om misbruk av bistandspenger hos en samarbeidspartner i Tanzania gjør at Norad krever 25 millioner kroner tilbakebetalt, melder Bistandsaktuelt.

Tirsdag 30. august sendte Norad et brev til den tanzanianske organisasjonen Agricultural Council of Tanzania (ACT). I brevet krever Norad at ACT betaler tilbake i underkant av 2,6 millioner dollar – drøye 25 millioner kroner – til den norske staten.

Organisasjonen har siden 2007 mottatt rundt 127 millioner bistandskroner fra Norge, ifølge Bistandsaktuelt.

Norad mener blant annet at millioner av kroner er brukt på en måte som ikke kan dokumenteres, eller av andre grunner ikke er i tråd med avtalen mellom Norad og ACT.

Bistandsaktuelt har vært i kontakt med organisasjonen for å få deres kommentarer til saken.

– Vi har nettopp mottatt brevet med krav fra Norad, og styret og organisasjonen diskuterer nå hva vi skal gjøre. Det er alt jeg kan si for øyeblikket, skriver Jackie Mkindi, som er styreleder i ACT, i en tekstmelding til Bistandsaktuelt.

Granskingen har også avdekket mangler i Norads oppfølging av avtalen med ACT.

– Organisasjonen har vært fulgt tett opp, og blant annet var ACTs regnskaper revidert og godkjent år for år. Men når slike forhold avdekkes, vil vi gå ekstra grundig gjennom saken for å vurdere hva Norad kunne gjort annerledes eller bedre, sier Norads internrevisor Svend T. Skjønsberg.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT