Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Ytterligere støtte til ofrene for flomkatastrofen i Pakistan

Norge bidrar med ytterligere 55 millioner kroner for å avhjelpe de store humanitære behovene etter flomkatastrofen i Pakistan. Det totale norske bidraget til flomkatastrofen er nå 80 millioner kroner.

– Situasjonen er desperat for mange millioner mennesker og våre partnere jobber for fullt med å nå ut til de som er hardest rammet, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Store områder av Pakistan er fortsatt under vann som følge av landets verste flom i nyere tid. Ifølge FN er over 33 millioner mennesker rammet og det rapporteres om at over 1.300 mennesker kan være omkommet. Store ødeleggelser på sivil infrastruktur som skoler, helseklinikker og vann og sanitærsystemer, samt ødelagte veier og broer, vanskeliggjør den humanitære innsatsen.

– Flommen fremhever de store behovene for klimatilpasning og matsikkerhet, særlig for de landene som er mest utsatt for klimaendringer og naturkatastrofer, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim i en pressemelding.

Av det totale norske bidraget er 13,5 millioner kroner satt av til matsikkerhetstiltak gjennom Verdens matvareprogram (WFP), herunder kontantoverføringer.

– Disse midlene vil både bidra til å dekke umiddelbare behov for mat hos de mest sårbare og arbeidet med å gjenopprette mer klimatilpasset matproduksjon, sier Tvinnereim.

Støtte kanaliseres via FN og NGOer

Den norske støtten fordeles gjennom FN og nødhjelpsorganisasjoner, som Kirkens Nødhjelp, Norcap, Verdens helseorganisasjon (WHO), FNs befolkningsfond (UNFPA), Røde Kors-bevegelsen, i tillegg til støtte gjennom FNs nødhjelpsfond (Cerf).

Flommen har gått verst utover befolkningen i de sørlige og vestlige regionene Sindh, Khyber Pakhtunkhwa og Baluchistan. FN rapporterer at over én million hjem og 18.000 skoler er helt eller delvis ødelagt.

– Både de akutte og mer langsiktige behovene er enorme. God oppfølging fra pakistanske myndigheter er viktig for å gjenopprette et mer motstandsdyktig livsgrunnlag for de som er rammet, sier Huitfeldt.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT