Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Fem utenriksstasjoner legges ned. Samtidig styrkes ambassadene i Europa

– Den politiske og sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa er i rask endring. Det må vi møte med et styrket diplomatisk nærvær i EU, i Nato og i utvalgte europeiske land. Norske diplomater er våre øyne, ører og stemmer i Europa, og det trenger vi mer av nå, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Samtidig legges fem utenriksstasjoner ned:

Følgende utenriksstasjoner legges ned i 2023: Ambassadene i Bratislava (Slovakia), Colombo (Sri Lanka) og Pristina (Kosovo), ambassadekontoret i Antananarivo (Madagaskar), og generalkonsulatet i Houston (USA).

– Å legge ned norske utenriksstasjoner er ingen lett avgjørelse. Disse endringene får konsekvenser for utsendte norske diplomater, men i enda større grad for de lokalt ansatte på stasjonene det gjelder, sier Huitfeldt i en pressemelding.

Norges diplomatiske nærvær i Kosovo, Madagaskar, Slovakia og Sri Lanka vil håndteres på annet vis, skriver Utenriksdepartementet. For eksempel fra en nærliggende norsk ambassade, eller ved at det utnevnes en hjemmebasert ambassadør for det enkelte land.

Før disse endringene gjennomføres har Norge 101 utenriksstasjoner. Med disse endringene vil Norge ha færre utenriksstasjoner, men omtrent like mange utsendte diplomater som nå. 

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT