Utviklingsminister Anne Beate Tvinnerheim og landbruks- og matminister Sandra Borch bærer sammen en boks med såfrø fra den felles nordiske genbanken for sikker oppbevaring i Svalbard globale frøhvelv i februar 2022. Foto: Utenriksdep / Dagmara Wojtanowicz
Bevaring av såfrø skjer både nedfrosset i genbanker og gjennom bønders aktive bruk av såfrømangfoldet i sin åker. Det er den siste aktiviteten som er kjernen i hva FAO-fondet bidrar med: – All matproduksjon starter med såfrø. Derfor øker regjeringen nå støtten til småbønders såfrøsikkerhet, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim.
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

Allerede abonnent? log in

Tips: Abonnement på Transit magasin gir automatisk tilgang til alt innhold på Naturpress.no, uten ekstra kostnad.