Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Støtten til fornybarinvesteringer i utviklingsland doblet i 2022

Norge har i år inngått avtaler om støtte på nærmere 260 millioner kroner til bedrifter som vil investere i fornybar energi i utviklingsland. Dette er en dobling av støtten fra i fjor. Nå lyses det ut nye midler.

– Potensialet innenfor fornybar energi er enormt, men mange bedrifter vegrer seg for å satse fordi markedene er ukjente og risikoen oppleves som stor. Skal verden lykkes med å redusere utslippene samtidig som vi bekjemper fattigdom, trengs storstilte private investeringer i fornybar energi, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim.

Norge har doblet støtten til fornybarinvesteringer i 2022. Bedriftsstøtteordningen i fornybar energi forvaltes av Norad. Den gir støtte til bedrifter innen fornybar energi, energitilgang eller andre rene energiløsninger i alle utviklingsland.

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim. Foto: UD

Ordningen gir tilskudd til gjennomføring av forundersøkelser, pilotproduksjon, utbygging av grunnleggende infrastruktur, garanti- og risikopremier eller opplæring av personale.

Ofte er det oppstartsfasene som ofte oppleves som spesielt risikofylte. Norad-støtten reduserer risiko og muliggjør at bedriftene kan ta de neste stegene selv.

– Stadig flere bedrifter ser mulighetene og lønnsomheten i å investere i fornybar energi i utviklingsland, men investeringsbehovet er fremdeles enormt. Bistanden kan bidra ved å ta kostnader til prosjektutvikling og garantistøtte og dermed ta ned risiko i en kritisk tidlig fase, sier Bård Vegar Solhjell, direktør i Norad.

Bård Vegar Solhjell. Foto: Norad

— Dette er en satsing for bistanden framover. Nå får enda flere bedrifter mulighet til å motta tilskudd til prosjekter som støtter opp om rene energiløsninger i utviklingsland.

Norad har i årets tildeling gjort avtaler om støtte til rundt 20 prosjekter på til sammen nærmere 260 millioner kroner over flere år. Det er det største antall tilskudd tildelt innen denne ordningen noen gang.

Nå lyser Norad ut nye midler for 2023, dette er en ordningen som er åpen for både norske og internasjonale bedrifter.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT