Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Tigray-aktivister slutter seg til Facebook-søksmål

Flere etiopiere har sluttet seg til et søksmål mot Facebook-eier Meta. De mener selskapet ikke gjorde nok for å fjerne hatefullt innhold om konflikten i Tigray.

Av: NTB-AFP-AP

En av saksøkerne sier faren hans ble utsatt for rasistiske budskap før han ble drept i november i fjor og at Facebook ikke fjernet disse tross klager.

– Dersom Facebook bare hadde stanset spredningen av hat og moderert innholdet skikkelig, ville faren min fortsatt vært i live, sier tigrayiske Abrham Meareg.

De som står bak gruppesøksmål ber retten opprette et fond på 200 milliarder kenyanske shilling – snaut 16 milliarder kroner. Det skal gå til erstatninger til ofre for vold og hat spredd på Facebook.

En Facebook-talsmann sier til nyhetsbyrået AP at de ikke kan kommentere søksmålet fordi de ikke har mottatt det. I en generell kommentar sier imidlertid selskapet at hatprat og oppfordringer til vold er mot deres regler.

I en begjæring fra saksøkerne anklages Meta også for umenneskelige arbeidsforhold for moderatorene som jobber i Kenyas hovedstad Nairobi. De følger opp innhold for det østlige og sørlige Afrika, en region med rundt en halv milliard innbyggere. Saksøkerne mener moderatorene er overarbeidet og at dette fører til systematisk diskriminering av afrikanske Facebook-brukere.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT