Reagerer på at Forleggerforeningen aksepterer konspirasjonsteorier fra ytre høyre

Flere forlag er skeptiske til at et forlag med tette bånd til ytre høyre har blitt medlem av Forleggerforeningen. Humanists forlagssjef beskriver Legatum som fascistisk. Litteraturhusets daglig leder sier Legatum sprer "antidemokratiske konspirasjonsteorier".

BOKLANSERING MED RIKARD HÖGBERG: Tore Rasmussen (t.h.) introduserer her den tidligere Alliansen-politikeren Bjørn Christian Rødal (t.v) og Rikard Högberg (midten). Bokbadet ble ikke avholdt på Litteraturhuset som Legatum Forlag selv ønsket, etter at Littarturhuset avslo henvendelsen. Boklanseringen ble istedet flyttet til Oslo Sjømannsforenings lokaler. Foto: Skjermdump fra YouTube

Legatum Forlag utgir kjente konspirasjonsteorier. Nå reagerer flere forlag på at Forleggerforeningen forsvarer Legatums medlemskap i deres bransjeorganisasjon: – Vi synes det er problematisk at et fascistisk forlag skal være medlem av Forleggerforeningen og skaffe seg legitimitet på den måten, sier Bente Pihlstrøm, forlagssjef for Humanist Forlag. Forrige uke ble Legatums boklansering avvist av Litteraturhuset: – Litteraturhuset ønsker ikke å bidra til å validere og spre antidemokratiske konspirasjonsteorier, sa Susanne Kaluza.

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.