Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Bistandsaktuelt endrer navn

Fra og med mandag 13. februar er Panorama Nyheter navnet på Norads fagblad.

Navneendringen ble offentliggjort og gjennomført mandag 13. februar. Allerede nå er det nytt navn, ny logo, og ny grafisk profil på Bistandsaktuelt.no.

– Det har vært en årelang diskusjon i redaksjonen, og nok også litt i miljøet rundt avisa, om når tiden var inne for å gjøre noe med navnet, sier Elisabeth Onsum til Journalisten.

Onsum forteller at det en fordel å ha et navn som er lett å kommunisere – både for frilansere i ulike land og til kilder vi er i direkte kontakt med.

— Gjennom en lengre prosess med blant annet bruk av fokusgrupper, har vi undersøkt hva etablerte og potensielle lesere opplever at Bistandsaktuelt-navnet kommuniserer. Et tydelig funn var at flere av de særlig litt yngre, globalt interesserte deltakerne, opplevde navnet som ekskluderende. Det har vi lyttet til, skriver Elisabeth Onsum på nettsidene til nye Panorama Nyheter.

Bistandsaktuelt ble etablert for 25 år siden, i 1998. Den gang startet fagbladet med ti papiravisutgivelser i året. Både Bistandsaktuelt og Panorama Nyheter 100% eid og finansiert av Norad, direktoratet for utviklingssamarbeid, som er underlagt Utenriksdepartementet.

Onsum presiserer at det er Redaktørplakaten som ligger til grunn for styringen av fagbladet. Hun forteller også at Panoramas formålsparagraf er revidert og at det har blitt opprettet et styre for å tydeliggjøre redaksjonens rolle uavhengig av publikasjonens eiere.

Fra papiravis til nett og magasin

Nå avvikles papiravisen helt. Den erstattes med et halvårlig temabasert magasin. Det første er allerede på vei ut til nye og tidligere abonnenter.

– Det er veldig ressurskrevende å gi ut papir ved siden av nett, og tidligere lignet papir- og nettutgavene veldig på hverandre. Nå prøver vi i større grad å være supplerende. Magasinet skal ha aktuelle artikler, men også bakgrunnsartikler med lengre holdbarhet, sier Onsum til fagbladet Journalisten.

Bistandsaktuelt vant Fagpresseprisen og ble kåret til Årets fagblad i 2013. I oktober 2015 la Solberg-regjeringen fram forslag om å legge ned bladet, men Bistandsaktuelt ble reddet etter store protester fra både bistandsbransjen og medieorganisasjoner.

Elisabeth Onsum er fagbladets andre redaktør. Hennes forgjenger Gunnar Zachrisen var redaktør fra oppstarten i 1998 og fram til Onsum tok over i juni 2021.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT