Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

USA skal utlevere Perus tidligere president Alejandro Toledo

USA etterkommer Perus krav om å utlevere den korrupsjonssiktede tidligere presidenten Alejandro Toledo, ifølge Perus riksadvokatkontor.

Av: NTB-Reuters

Peru utstedte i 2017 en arrestordre på Toledo og har siden 2018 forsøkt å få ham utlevert fra USA, der han bor i eksil.

Toledo, som var president fra 2001 til 2006, er siktet for å ha mottatt opptil 20 millioner dollar, rundt 200 millioner kroner etter dagens kurs, under bordet fra den brasilianske entreprenørgiganten Odebrecht.

Toledo har avvist at han har bedt om eller mottatt bestikkelser.

Odebrecht er Latin-Amerikas største entreprenørselskap og gjenstand for det som omtales som verdens største korrupsjonsskandale. Selskapet har erkjent å ha bestukket presidenter, statsministre og politikere i flere land, både i Latin-Amerika, Afrika og Europa, i bytte mot lukrative kontrakter.

De siste årene har Odebrecht samarbeidet med påtalemyndigheten i Peru og har inngått en avtale om å legge alt på bordet. Peruanske myndigheter har på sin side lovet å ikke straffeforfølge selskapet eller dets ansatte.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT