Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Norfund investerer 274 millioner i tekstilindustri i Kenya

Norfund gjør sin første direkte investering i tekstilproduksjon når de nå går inn med 274 millioner kroner i to klesprodusenter i Kenya.

Norfund, som er statens investeringsfond for utviklingsland, gjør investeringen med mål om å bedre levevilkårene i landet og skape fremtidige arbeidsplasser for lokalbefolkningen, skriver E24.

Investeringene fra Norge går til klesprodusentene Balaji Group og Hela. Førstnevnte er en av de største klesprodusentene i Afrika sør for Sahara og har rundt 12.000 ansatte. Selskapet produserer blant annet for internasjonale merker som Wrangler, Lee og H&M.

William Nyaoke, Norfunds regiondirektør for Øst-Afrika. Foto: Norfund

– Norge går inn med 129 millioner kroner i Balaji Group. Målet er at det skal skape minst 6.000 direkte jobber og ytterligere 6.000 indirekte jobber, sier William Nyaoke, Norfunds regiondirektør for Øst-Afrika.

Hela, et srilankisk selskap, produserer blant annet undertøy for Michael Kors, Calvin Klein og Tommy Hilfiger. Norfunds investering på 145 millioner kroner i selskapet skal bidra til å skape mange nye arbeidsplasser i Kenya.

– Vi er klar over at vi i denne bransjen vil møte utfordringer og dilemmaer. Ambisjonen er at vi som en ansvarlig investor kan bidra til å styrke selskapenes arbeid innen bærekraft og arbeidsforhold, sier Nyaoke.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT