Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Norge fikk gjennomslag i FN for tiltak som skal hindre vold mot kvinner

Etter å ha forhandlet i over 90 timer har FNs kvinnekommisjon kommet til enighet om en rekke anbefalinger til medlemslandene når det gjelder likestilling.

Det ble klart da FNs kvinnekommisjon møttes for 67. gang. Møtet ble avsluttet denne uka. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) ledet den norske delegasjonen som deltok på møtet.

– Jeg er skikkelig imponert og stolt over innsatsen fra den norske delegasjonen, som besto av myndigheter, sivilsamfunn og næringsliv. De siste døgnene har de jobbet natt og dag for å forhandle fram et resultat som i størst mulig grad, beskytter likestilling og menneskerettigheter for kvinner og jenter. Norge fikk gjennomslag for blant annet tiltak for å hindre vold mot kvinner og jenter som tilrettelegges via internett, sier Trettebergstuen i en epost til NTB.

Fra forhandlingsrommet under Den 67. kvinnekommisjonen. Foto: Twitter / Utenriksdepartementet

Likestilling og digitalisering var hovedtema for kommisjonen.

Dette er ifølge statsråden første gang FNs medlemsland har blitt enige om en felles linje for å bedre likestillingen for kvinner i en digitalisert verden, blant annet gjennom at kvinner skal få tilgang til digitaliserte verktøy og ta del i teknologisk innovasjon.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT