Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Verdensbanken: Gjenoppbygging av Ukraina vil koste 411 milliarder dollar

Tusenvis av mennesker er drept og millioner av hjem, bygninger og helsehus er ødelagt. Verdensbanken anslår at gjenoppbygging av Ukraina vil koste milliarder.

411 milliarder dollar, tilsvarende 4.300 milliarder kroner, er prislappen på gjenoppbygging av Ukraina gjennom de neste ti årene, ifølge Verdensbanken.

Bare å reparere ødelagte bygninger kommer til å koste 5 milliarder dollar, anslår de.

Så langt i krigen er det bekreftet 9.655 døde sivile, deriblant 465 barn. Nesten to millioner hjem er ødelagt, mer enn en av fem helsehus og 650 ambulanser er enten skadd eller ødelagt.

Verdensbanken anslår at ødelagte bygg og infrastruktur så langt i krigen vil koste 135 milliarder dollar, og det er uten å beregne med de større økonomiske skadene som følger med ødeleggelsene.

Skadene kunne vært langt verre hadde det ikke vært for Ukrainas sterke forsvarsstyrker, mener Anne Bjerde, visepresident for Verdensbankens Europa- og Sentral-Asia-avdeling.

Ifølge Verdensbanken har den russiske invasjonen tilintetgjort 15 år med økonomisk utvikling i Ukraina. Bruttonasjonalproduktet (BNP) har falt med 29 prosent, og 1,7 millioner ukrainere er presset inn i fattigdom.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT