Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

To palestinere drept i raid på Vestbredden

To palestinske menn ble drept av israelske styrker i en aksjon på den okkuperte Vestbredden mandag, ifølge palestinske myndigheter.

Av: NTB-AP

Det israelske militæret hevder at soldater i byen Nablus skulle pågripe to personer mistenkt for å ha hjulpet en mann som skjøt to soldater i byen Hawara forrige måned.

Ifølge hæren ble soldatene i Nablus beskutt før de selv åpnet ild.

Voldsspiralen har økt betraktelig på Vestbredden og i Jerusalem de siste månedene. Nesten daglig gjennomfører Israel pågripelser og razziaer i palestinskkontrollerte områder.

Minst 88 palestinere har blitt drept av israelere så langt i år, ifølge nyhetsbyrået AP. I samme periode er 15 mennesker drept i palestinske angrep mot israelere.

USA har forsøkt å megle i samtaler mellom Israel, Jordan, Egypt og palestinerne i håp om å dempe spenningen under den muslimske hellige måneden Ramadan, som nå er inne i sin andre uke.

Israel okkuperte Vestbredden og Øst-Jerusalem under seksdagerskrigen i 1967 og har i alle år siden nektet å etterkomme Sikkerhetsrådets krav om tilbaketrekning. Palestina har i alle år gjort krav på områdene.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT