Eksperter advarer: Klimaendringer kan skape nye og farlige pandemier

Klimaendringene kan skape trusler også i form av nye og mer alvorlige pandemier, advarer eksperter. Her en oljeplattform utenfor kysten av Brunei. Foto: Canva Pro / Getty Images

Klimaendringer utvider rekkevidden for smitte og får virus til å endre seg raskere enn før, advarer forskere. Det kan skape pandemier vi ikke har forsvar mot. Det er advarselen fra sjefsforsker Kate Kelland i vaksinealliansen Cepi. Hun utforsker i en dybdeartikkel sammenhengen mellom to av de største truslene mot menneskeheten: klimaendringer og pandemier. Kelland trekker fram tre hovedtrekk: Klimaendringene utvider rekkevidden for smittebærende dyr. Når klimaet forandrer seg, flytter dyrene på seg og kan smitte folk i nye områder. Det vil føre til at flere sykdommer smitter […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Halv pris på årsabonnement i juli: Klikk på banner og benytt rabattkode SOMMER24:
Halv pris på årsabonnement

Eller velg ordinært Månedsabonnement.