Vil Belarus gå inn i krigen? — Frykter opprør i sitt eget land

Selv om Aleksandr Lukasjenko er avhengig av Putin-regimet, vil han neppe sende egne styrker for å hjelpe russerne i Ukraina med det første. Den belarusiske eksilpolitikeren Andrej Sannikaw mener likevel det er fare for at Lukasjenko kan gi etter for press.

For å slå ned de massive protestene i Belarus i kjølvannet av presidentvalget i 2020, vendte Aleksandr Lukasjenko seg til Putin for hjelp. Nå gjengjelder han tjenesten ved å gi de russiske styrkene tilgang til belarusisk territorium. Mange spør om Lukasjenko er villig til å gå enda lenger, og sende belarusiske soldater for å slåss på russisk side. Det koker opp til noe Eksilpolitiker og tidligere viseutenriksminister i Belarus, Andrej Sannikaw, mener det er stor risiko for at Lukasjenko går inn i krigen. Putin taper […]

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

  • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
   Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
   Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.
 • LES OGSÅ

  FØLG

  1,627FansLik
  512FølgereFølg
  870FølgereFølg

  SISTE NYTT