Rekordvarme i Spania

Torsdag ser ut til å ha vært den varmeste aprildagen som noensinne er registrert i Spania. I den sørlige byen Cordoba ble det målt 38,7 varmegrader.

Varmerekorden, som ennå ikke er endelig bekreftet, ble satt ved flyplassen i Cordoba, som også er provinshovedstaden i provinsen med samme navn, ifølge Storbritannias meteorologiske myndighet Met Office.

Det har også vært uvanlig varmt i den sørlige byen Sevilla, hvor en hest kollapset og døde av hete og tørst, ifølge Reuters. Sevilla, som ligger i en av de varmeste strøkene i Spania, hadde temperaturer på opp mot 36 grader torsdag.

Spanias meteorologiske institutt AEMET har sagt årets april er den varmeste som noensinne er registrert på den iberiske halvøya. Det ventes at heten topper seg på rundt 40 grader i løpet av torsdagen og fredagen.

(©NTB)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her