SE VIDEO: Tall som teller, her presenterer Norad bistandsstatistikken for 2022

Bistandsstatistikken for 2022 ble presentert i dag. Hva har vi brukt pengene på?

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnerem etterlyste mer offentlig debatt og oppmerksomhet om hvordan vi bruker våre bistandsmidler, og hun oppfordret salen til å bidra til dette. Foto: Transit Magasin / Terje Karlsen

(SE VIDEO NEDENFOR)

Under vignetten «Tall som teller» ble bistandsstatistikken for 2022 ble presentert i dag, i lokalene til DOGA i Oslo. Ukraina-krigen har ført til norsk bistandsrekord, men potten til andre land krympet. Norge har aldri gitt mer bistand enn i fjor — og Ukraina fikk mest.

Norge ga i alt 49,6 milliarder kroner i bistand i fjor, tilsvarende 0,86 prosent av bruttonasjonalinntekten (BNI), viser tall fra Norad. Av dette gikk 5,6 milliarder til Ukraina. Ett land har aldri fått så mye norsk bistand i samme år.

Fjorårets bistandstall ble presentert noen dager før et regjeringsutnevnt utvalg skal presentere anbefalinger om endringer for norsk bistand for årene som kommer.

DETTE ER SAKEN: Ukraina-krigen har ført til norsk bistandsrekord, men potten til andre land krympet

På bildet ser vi Norads statistikksjef 
Katrine Heggedal.
Aldri har Norge brukt mer penger på internasjonal bistand, og aldri tidligere har Norge gitt mer bistand til ett enkeltland: 5,6 milliarder til Ukraina. På bildet ser vi Norads statistikksjef Katrine Heggedal. Foto: Transit Magasin / Terje Karlsen

SE HELE ARRANGEMENTET I OPPTAK:

Se Twitter-tråd: Transit magasin fulgte arrangementet på Twitter

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her