Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Nicaragua forbyr Røde Kors

Nicaragua har vedtatt å løse opp den lokale Røde Kors-avdelingen, som anklages for å ha opptrådt partisk under demonstrasjoner mot regjeringen i 2018.

Vedtaket ble vedtatt enstemmig av landets nasjonalforsamling, som er lojal til president Daniel Ortega, onsdag.

Landets regjering er underlagt FN-sanksjoner for en rekke tiltak som kritiseres som autoritære. Nylig har den også havnet i klinsj med EU, Den katolske kirke og andre som har uttrykt bekymring for angivelige menneskerettsbrudd.

Hundrevis av opposisjonelle, blant dem flere som ville utfordre Ortega i presidentvalget i 2021, er fengslet, og mer enn 2000 foreninger, ikke-statlige organisasjoner og fagforeninger har blitt forbudt siden 2020.

De folkevalgte anklager Røde Kors i Nicaragua for å ha ikke ha opptrådt med den politiske nøytraliteten som kreves av hjelpeorganisasjoner, da de kritiserte myndighetenes knallharde håndtering av demonstrasjoner mot regjeringen i 2018.

Det anslås at mer enn 350 mennesker mistet livet i uroen, og mer enn 100.000 ble tvunget i eksil.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT