Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Røde Kors: Kritisk for Sudan-flyktninger i Tsjad

Antallet flyktninger som har krysset grensa fra Sudan til Tsjad, er så høyt at det ikke lar seg gjøre å etablere trygge leirer for dem før neste regntid. (Utvidet versjon av artikkel.)

(NTB-Reuters)

Mellom 60.000 og 90.000 mennesker har de siste ukene flyktet fra krigsherjede Sudan til Tsjad, og titusenvis har slått seg ned i en provisorisk leir i landsbyen Borota.

Pierre Kremer fra Den internasjonale Røde Kors- og Røde Halvmåne-føderasjonen (IFRC) har vært i området og konstaterer at den neste regntida nå bare er uker unna. Det kan få katastrofale følger, advarer han.

– Vi vil ikke være i stand til å flytte alle før regntida. Det er litt av et kappløp. Vi risikerer en stor humanitær katastrofe i dette området, sier han.

Området der de fleste flyktningene befinner seg er vanskelig tilgjengelig. Når regntida setter inn i slutten av juni, vil flomstore elver gjøre det umulig å kjøre inn forsyninger via landeveien.

Rundt 80 prosent av flyktningene er kvinner og barn, og mange av barna ble skilt fra foreldrene da de flyktet fra Darfur-regionen der det pågår harde kamper mellom regjeringsstyrker og den halvmilitære RSF-militsen.

Flyktninger som sover på bakken, blir ifølge Kremer bitt av slanger og skorpioner, og det er frykt for utbrudd av kolera og andre sykdommer.

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) opplyser at de vil forsøke å flytte flyktningene fra grenseområdet til eksisterende leirer i Tsjad, samt opprette fem nye leirer.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT