Rundt 40 drept i sammenstøt nordøst i India

Om lag 40 mistenkte militanter og to politimenn er drept i nye sammenstøt i Manipur i det nordøstlige India, opplyser en tjenestemann.

(NTB-AFP)

Situasjonen i Manipur er svært anspent som følge av en etnisk konflikt som den siste måneden har tatt livet av minst 70 mennesker og sendt titusener på flukt.

Ifølge tjenestemannen, som ønsker å være anonym, har 40 militanter blitt drept de siste to dagene. En militær kilde bekreftet en eskalering i konflikten, og at fire mennesker er drept det siste døgnet.

– Terroristene har brukt M-16 og AK-47 automatrifler og snikskyttervåpen mot sivile. De har også brent ned flere hjem i landsbyer. Vi har iverksatt sterke tiltak mot dem med hjelp fra hæren og andre sikkerhetsstyrker, sa ministeren for Manipur, N. Biren Singh, til journalister søndag.

Konflikten i regionen står mellom majoriteten Meitei, som for det meste er hinduer og bor rundt delstatshovedstaden Imphal, og den hovedsakelig kristne Kuki-befolkningen i de omkringliggende områdene.

LES OGSÅ: Uro i Nagaland. Væpnet konflikt har preget regionen i flere tiår

Kart over India viser at Manipur ligger nord-øst i landet.
Manipur ligger nord-øst i India, markert med rødt på kartet. KART: Wikimedia / CC BY-SA 4.0