FN stanser matleveranser til Etiopia inntil videre

FN følger i USAs fotspor og innfører midlertidig stans i matleveransene til Etiopia fordi maten ikke kommer fram til dem som trenger det mest.

Hvete lastes opp på en lastebil i Somali-regionen i Etiopia
ARKIVFOTO: Hvete lastes opp på en lastebil i Somali-regionen i Etiopia. Foto: WFP / Melese Awoke

Kunngjøringen fra FNs matvareprogram (WFP) kom fredag, dagen etter at USAs sa at de stanser leveransene inntil videre. Mat som er levert som bistand, har blant annet havnet på lokale markeder.

– At mat sendes andre steder enn der den er tiltenkt, er uakseptabelt. Vi setter pris på at Etiopia vil etterforske saken og stille dem som står bak, til ansvar, sier WFP-sjef Cindy McCain. WFPs hovedkontor ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Pausen i leveransene skaper bekymring for mer underernæring i Etiopia. Tørke og konflikt gjør at rundt 20 millioner av landets 120 millioner innbyggere er avhengige av mathjelp.

— Mens vi midlertidig vil stoppe mathjelpen til Etiopia, vil ernæringsstøtte til barn, gravide og ammende kvinner fortsette uavbrutt, sier McCain videre.

Verken USA, FN eller etiopiske myndigheter har sagt hvem som er ansvarlige for at mat fra bistandsprogrammer havner på avveie, men USA har beskrevet problemet som omfattende og koordinert.

LES OGSÅ: Cindy McCain blir ny leder for Verdens matvareprogram

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her