Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Unicef-sjef sier verden har sviktet Haiti

Det internasjonale samfunnet har sviktet Haiti, og det er vanskelig å se for seg en anstendig fremtid for landet, sier sjefen for FNs barnefond, Unicef.

(NTB-DPA)

Catherine Russell var ikke optimistisk da hun snakket med journalister i New York etter et besøk til Haiti. I en årrekke har landet vært preget av gjengvold, politisk ustabilitet, naturkatastrofer og sykdom.

– Kvinner og barn dør. Skoler og offentlige steder skal alltid være trygge. Kollektivt har verden sviktet det haitiske folket, sier Russell.

Den internasjonale støtten til det karibiske landet har stort sett rent ut i sanden i tiden etter jordskjelvet i 2010, og situasjonen er nå verre enn noensinne, forteller Russell.

I år har FN bedt om 720 millioner dollar i humanitær bistand til Haiti. Så langt er bare en firedel av beløpet kommet på plass.

– Den nåværende usikre situasjonen er uakseptabel, sier Unicef-sjefen.

I tillegg til den brutale gjengvolden og voldtekt av unge jenter, trekker Russell fram fattigdom, kolera og effektene av klimaendringene. Ifølge FN lider nesten halvparten av landets 11 millioner innbyggere av akutt matmangel.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT