spot_img

Libysk kystvakt skyter på norskflagget redningsskip

SE VIDEO: Libysk kystvakt avfyrer skudd mot redningsbåt som drives av SOS Mediterranee og IFRC. Ingen ble skadd, men kystvakten forsøker med våpen å nekte redningsarbeidere å hjelpe mennesker i havsnød.

På en video organisasjonen SOS Mediterranee, som drifter redningsskipet Ocean Viking, har lagt ut på twitter kan man tydelig se hvordan libysk kystvakt skyter i vannet rundt redningsbåtene. SOS Mediterranee skriver at skuddene havnet under hundre meter fra dem mens ribbene forsøkte å komme seg til hovedskipet. Blant de reddede var en kvinne og fire enslige mindreårige. Både mannskap og menneskene som ble reddet kom seg trygt om bord i Ocean Viking, men flere er i sjokk og noen pådro seg skader etter den harde medfarten. Les hele saken i Transit Magasin.

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

  • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
   Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
   Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.
 • LES OGSÅ

  FØLG

  1,627FansLik
  512FølgereFølg
  913FølgereFølg
  - Annonse -spot_img

  SISTE NYTT