Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Rolf Vestvik er ny internasjonal sekretær i YS

Rolf A. Vestvik er ansatt som ny internasjonal sekretær i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS). Han kommer til YS etter tre år i New York hvor han har arbeidet for FNs utviklingsprogram (UNDP).

Rolf A. Vestvik er ansatt som ny internasjonal sekretær i YS fra 21. august. Vestvik har gjennom hele sin yrkeskarriere arbeidet med internasjonale spørsmål, blant annet som diplomat i Utenrikstjenesten, samfunnsjef i Flyktninghjelpen og utenrikspolitisk rådgiver på Stortinget. 

– Med Rolf A. Vestvik på laget vil YS være godt rustet i sitt internasjonale arbeid. Rolf har lang fartstid og stor bredde. Han vil uten tvil styrke vårt engasjement i det internasjonale samarbeidet for arbeidstakeres rettigheter, sier generalsekretær i YS, Håvard Lismoen i en uttalelse på organisasjonens nettsider. 

De siste årene har Vestvik drevet konsulentselskapet Conow – kompetansesenter for internasjonale relasjoner. Han kommer til YS etter å ha bodd og arbeidet for FN i New York de tre siste årene.  

– YS er en utrolig spennende og viktig institusjon. Det er derfor både en glede og en ære å skulle få jobbe for YS og medlemmenes interesser internasjonalt, sier Rolf Vestvik. 

— Mange deler av norsk arbeidsliv påvirkes av internasjonale forhold, derfor må YS være til stede i det globale, europeiske og nordiske faglige samarbeidet. Å få ansvar for dette er krevende, men også enormt motiverende, sier Vestvik.

Vestvik starter opp i YS fra 21. august 2023. Siden 2016 har Vestvik ledet Conow, et kompetansesenter for internasjonale relasjoner, med base i New York, USA. I 8 år før det var han samfunnssjef i Flyktninghjelpen med ansvar for politikk og kommunikasjon.

Vestvik har fra tidligere lang internasjonal erfaring fra diplomati, politikk og organisasjonsliv. Han har arbeidet som politisk rådgiver for Sosialistisk Venstreparti på Stortinget, vært diplomat i den norske utenrikstjenesten, og vært utestasjonert på ambassadene i Beograd og København.

Han er også forfatter av boken «Internasjonale relasjoner» som ble gitt ut i 2019.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT