Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Stadig flere stiller spørsmål ved Israels våpeneksport til Aserbajdsjan

I skyggen av stormaktenes kamp om innflytelse i Kaukasus har Israels forhold til Aserbajdsjan vokst seg sterkt. Hvert år øker våpeneksporten til Aserbajdsjan, så vel som oljeimporten til Israel. Nå vokser kritiske røster mot Israels ambisjoner i regionen.

(BLANKSPOT.SE) Ikke overraskende blir aserbajdsjanske og tyrkiske flagg sett under de aserbajdsjanske militærparadene. At det israelske flagget også er til stede er imidlertid mer overraskende. Israels rolle i Kaukasus blir ofte oversett når verdens stormakter kjemper om innflytelse i den geopolitisk viktige regionen. For Russland er rutene gjennom Kaukasus, Iran og Midtøsten viktige for handel og innflytelse. For Tyrkia er grensen mot tyrkisktalende Aserbajdsjan og Sentral-Asia en del av stormaktsambisjonene. For EU er Kaukasus viktig for både handel og stabilitet, men også for å stoppe Russlands […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT