Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Professor om bråket i Bergen: – Bare begynnelsen

Opptøyene i Bergen lørdag inngår i en ny strategi for å vise motstand til regimet i Eritrea, mener en professor. Sinnet er også rettet mot norske myndigheter.

Lørdag barket folk med eritreisk bakgrunn sammen i Bergen sentrum i forbindelse med en 30-årsmarkering av begynnelsen på landets frigjøringskrig. – Opptøyene er et resultat av dyp desperasjon, sier professor i freds- og konfliktstudier Kjetil Tronvoll ved Oslo Nye Høyskole til NTB. I lange tider har Eritrea undertrykt flyktninger – selv etter at de har forlatt regimet, ifølge professoren. Blant annet må flyktninger betale skatt tilbake til Eritrea. Hvis ikke, kan familien i hjemlandet bli kastet i fengsel eller fratatt eiendom. Landet har sendt «falske» […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT