Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Denne uken starter en historisk rettssak i Stockholm: – Første gang siden andre verdenskrig en bedriftsledelse stilles for retten for folkerettsbrudd

Verdens øyne rettes nå mot Stockholm og rettssaken rundt Lundin Oils virksomhet i det som da var sørlige Sudan. To menn står for retten for medvirkning til «grovt folkerettsbrudd» i Sudan i årene 1999 til 2003. Lundin Oil ble fusjonert med Aker BP i 2021.

— Selv om Lundin formelt er et svensk selskap, er det i Norge de har drevet det meste av virksomheten sin, og Norge har muliggjort at aksjonærene har tjent enormt store penger, sier Maren Gunnarson Fallet til Transit Magasin. Hun er senior programrådgiver i Norsk Folkehjelp, med ansvar for Sør-Sudan og Rwanda, og er tilstede i Stockholm i dag. 5. september starter den historiske rettssaken mot to representanter for det som da var Lundin Oil (i dag Orrön Energy). Det er Ian Lundin og Alex […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT