spot_img

Carl Bildt advarte Lundin om diktaturets vilkårlige krig

«Ettersom nye oljefelt blir vanskeligere å finne i politisk stabile områder, kan et lite selskap som Lundin Petroleum realisere store verdier», skrev Ian Lundin til aksjonærene i 2001. Kort tid etter advarte Bildt selskapet om hvordan regimet førte sin krig mot opprørerne. Det kom frem i løpet av den andre uken av Lundin-rettssaken.

Det russiskbygde transporthelikopterets rotorblader pisker opp støynivået i kabinen. Lyden slår mellom treveggene i tingretten og stresstester de installerte høyttalerne. Alle som noen gang har filmet inne i et helikopter vet hvilke krefter som kreves for å løfte seg fra bakken. Og lyden den lager. Filmen, fra 1997, har tittelen «Seismisk speidertur» og er sendt inn av aktor på CD til tingretten. Fra begynnelsen var det en VHS-kassett. Lundinselskapet dokumenterer en av de første turene med helikopter i mai 1997 over det som skal bli […]

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

  • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
   Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
   Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.
 • LES OGSÅ

  FØLG

  1,627FansLik
  512FølgereFølg
  913FølgereFølg
  - Annonse -spot_img

  SISTE NYTT