Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Carl Bildt advarte Lundin om diktaturets vilkårlige krig

«Ettersom nye oljefelt blir vanskeligere å finne i politisk stabile områder, kan et lite selskap som Lundin Petroleum realisere store verdier», skrev Ian Lundin til aksjonærene i 2001. Kort tid etter advarte Bildt selskapet om hvordan regimet førte sin krig mot opprørerne. Det kom frem i løpet av den andre uken av Lundin-rettssaken.

Det russiskbygde transporthelikopterets rotorblader pisker opp støynivået i kabinen. Lyden slår mellom treveggene i tingretten og stresstester de installerte høyttalerne. Alle som noen gang har filmet inne i et helikopter vet hvilke krefter som kreves for å løfte seg fra bakken. Og lyden den lager. Filmen, fra 1997, har tittelen «Seismisk speidertur» og er sendt inn av aktor på CD til tingretten. Fra begynnelsen var det en VHS-kassett. Lundinselskapet dokumenterer en av de første turene med helikopter i mai 1997 over det som skal bli […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT