Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Italia med nye tiltak for å avskrekke migranter og flyktninger

Italias regjering skal mandag legge fram nye harde tiltak som skal skremme flyktninger fra å ta seg til landet.

(NTB-AFP-Reuters) Personer som utvises, skal fra nå av kunne sitte fengslet i opptil 18 måneder. I dag er maksimumstiden 135 dager.

– Det betyr – og jeg sender et klart budskap til hele Afrika – at hvis du bruker menneskesmuglere til å bryte italiensk lov, så bør du vite at når du kommer til Italia, så blir du pågrepet og sendt tilbake, sa statsminister Giorgia Meloni mandag.

Tiltakene blir lagt fram etter at det i forrige uke kom rekordmange migranter og flyktninger til den lille øya Lampedusa i Middelhavet. Cirka 8.500 mennesker ankom i hundrevis av båter, mens mottakssenteret på øya kun har 400 plasser.

Regjeringen varsler også at den vil bygge flere interneringsleirer i avsidesliggende områder.

Migranter og flyktninger som italienske myndigheter mener bør utvises, blir ved ankomst sendt til lukkede anstalter. I fjor var nesten 6.400 mennesker innom slike sentre, de fleste fra Tunisia, Egypt Marokko, Nigeria og Albania. Av disse ble drøyt 3.150 sendt tilbake til hjemlandene.

Italia har ikke returavtale med alle land, noe som gjør det vanskelig å utvise dem. Tall fra tenketanken Open Polls viser at kun 20 prosent av de som ble utvist fra 2014 til 2020, forlot landet.

Det store flertallet som ankommer Italia, blir imidlertid innkvartert i mottakssentre der de venter på at asylsøknadene deres skal ferdigbehandles.

(©NTB)

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT