Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Tidligere statsminister i Storbritannia: Norge bør betale 50 milliarder i klimaavgift

Norge og andre oljeland bør bruke langt mer penger på klimatiltak i fattige land, mener Gordon Brown, tidligere statsminister i Storbritannia.

Oljeproduserende land som Norge, Saudi-Arabia og Qatar har de siste årene fått svært høye inntekter som følge av høye olje- og gasspriser. Brown mener landene bør bidra langt mer for å hjelpe fattige land med å kutte utslipp og håndtere klimaendringene. – Disse produsentlandene har bokstavelig talt ikke gjort noe for å gjøre seg fortjent til disse uventede inntektene, sier Brown til BBC. – Dette er en av de største overføringene av rikdom fra fattige til rike nasjoner noensinne, legger han til. Flere billioner dollar Brown var statsminister for Labour mellom […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT