Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Britiske myndigheter godkjenner Equinors Rosebank-felt. Klimaaktivister varsler søksmål

Det omstridte Rosebank-feltet på britisk sokkel er godkjent – og Equinor spytter inn milliarder. Aktivister reagerer, og sier Norges omdømme blir svekket.

Equinor og Ithaca Energy vil gå videre med utbyggingen av Rosebank-feltet på britisk sokkel og investere over 41 milliarder kroner i fase 1. Britiske myndigheter har gjennom The North Sea Transition Authority (NSTA) onsdag kunngjort at de gir tillatelse til utbygging av feltet. Uplift, som står bak StopRosebank-kampanjen, varsler rettssak og krever at godkjenningen blir omgjort. – Equinor bør lytte til kritikken slik de gjorde rundt Wisting og Bay du Nord i Canada. Rosebank er en katastrofe for klimaet, en hån mot britiske skattebetalere som skal subsidiere dette, og det […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT