Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Redd Barna: Hvert kvarter blir et barn drept på Gazastripen

I løpet av halvannen uke er over 1000 barn drept i luftangrep mot Gaza, ifølge Redd Barna. Det tilsvarer ett barn hvert kvarter. (Oppdatert kl 1500)

– Barn utgjør en tredel av alle omkomne, sier organisasjonen, som ber om umiddelbar våpenhvile på i den beleirede enklaven.

I tillegg er minst 1300 personer drept i Israel, der antall drepte barn ikke er bekreftet av offisielle kilder, men der barn er hardt rammet, skriver Redd Barna i en pressemelding.

Organisasjonen sier den «fullstendige beleiringen» av Gaza fortsetter, og at en allerede alvorlig humanitær situasjon blir stadig verre og behovene enda større.

FNs nødhjelpsorganisasjon (UNRWA) har advart mot at Gaza er i ferd med å gå tom for rent vann, samtidig som det ikke er mulig å få inn nødhjelp og nødvendige varer.

UNRWA sier Israel åpnet vanntilførselen i sørlige Gaza tirsdag, men kun i tre timer og vannet var begrenset til halvparten av innbyggerne i tre byer. Ifølge organisasjonen fikk bare 14 prosent av befolkningen på Gazastripen tilgang på rent vann i tidsperioden.

Folk – særlig små barn – står i fare for å dø av alvorlig uttørking om kort tid, advarer FN-organet.

– Vannet er i ferd med å ta slutt, og tiden renner ut for barna i Gaza. FNs sikkerhetsråd er ventet å møtes i dag, og det må bli enighet om en våpenhvile for å redde barns liv. Uten et opphør i kampene, henger tusenvis av barns liv i en tynn tråd, sier Redd Barnas landdirektør Jason Lee.

Mens det meldes om at Israels regjering har gjenåpnet vannforsyningen til Gaza 15. oktober, gjør mangelen på strøm at mange pumper ikke fungerer.

Kun mat til fem dager i butikkene i Gaza

Verdens matvareprogram (WFP) sier situasjonen i Gaza blir verre minutt for minutt, og at det nå kun er mat nok til fem dager igjen i butikkene.

– Inne i butikkene er varebeholdningene så små at de trolig ikke varer lenger enn et par dager, kanskje fire eller fem, sier WFPs talsperson i Midtøsten, Abeer Etefa.

FN og flere internasjonale organisasjoner har krevd at Israels blokade av Gazastripen, som gjør at Gazas innbyggere mangler vann, mat og strøm, blir opphevet.

UNRWA sier Gazas sykehus nå kun har nok drivstoff til 24 timer til. Dersom strømmen ikke kommer tilbake og det ikke kommer inn diesel til enklaven vil dermed strømgeneratorene skrus av, noe som vil sette livet til tusenvis av palestinere i fare.

I Egypt står Redd Barna parat til å sende forsyninger inn til Gaza i samarbeid med Egypts Røde Halvmåne så fort det opprettes en trygg rute over grensen for nødhjelp.

Så langt er det verken enighet om våpenhvile eller en åpning av grensen.

LES OGSÅ: Nødhjelpskolonner på vei til Rafah-grenseovergangen. Samtidig åpner EU luftbro til Egypt

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT