Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Over 1400 båtflyktninger til Kanariøyene fra Afrika

Over 1400 flyktninger ankom de spanske Kanariøyene i båter i helgen. Én av båtene hadde rekordhøye 321 mennesker om bord, opplyser myndighetene.

Til sammen kom 1457 båtflyktninger til den spanske øygruppa utenfor Afrikas vestkyst mellom fredag kveld og søndag morgen. Alle kom fra land sør for Sahara, opplyser en talsperson for nødetatene.

Det har vært en kraftig økning i antallet flyktninger og migranter som kommer sjøveien til Kanariøyene i høst.

Lørdag ankom 321 personer den lille øya El Hierro i én og samme båt, opplyser en talsperson for redningstjenesten. Aldri før har myndighetene på Kanariøyene registrert en båt med så mange flyktninger og migranter om bord. Forrige rekord var en båt med 280 passasjerer, som ankom 3. oktober.

Streng kontroll i Middelhavet

Ifølge tall fra Spanias innenriksdepartement ankom 23.537 migranter og flyktninger til Kanariøyene mellom 1. januar og 15. oktober. Bare i oktobers to første uker ble det registrert 8561 ankomster.

Spanias innenriksdepartement besøkte nylig øygruppa. Han forklarte den kraftige økningen med politisk «destabilisering i Sahel».

De siste årene er fluktruten til Kanariøyene blitt hyppigere brukt som følge av strengere kontroll i Middelhavet.

Mange drukner

Forlis er vanlig ettersom denne sjøveien er spesielt farlig.

Bare i årets første seks måneder mistet minst 951 mennesker livet i forsøket på å ta sjøveien til Spania, ifølge den spanske organisasjonen Caminando Fronteras.

I 2022 omkom minst 559 mennesker, blant dem 22 barn, i forsøk på å nå Kanariøyene, ifølge FNs internasjonale organisasjon for migrasjon (IOM).

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT