Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Leger Uten Grenser: Kolonne med ansatte angrepet i Gaza – én drept

En kolonne med hjelpearbeidere fra Leger Uten Grenser ble lørdag beskutt mens den var på vei sørover i Gaza. En slektning av en ansatt skal ha blitt drept.

Ifølge Leger Uten Grenser (MSF) forsøkte ansatte og familiene deres å forlate den nordlige delen av Gazastripen etter å ha sittet fast i lokaler ved Shifa-sykehuset i Gaza by i én uke.

Kolonnen var tydelig merket, og i alt 137 personer satt i de fem bilene, hvorav 67 var barn, skriver MSF i en pressemelding søndag.

Etter flere timers venting ved en overfylt israelsk kontrollpost ble det plutselig avfyrt skudd, noe som førte til at kolonnen snudde i redsel for å bli rammet.

Men på vei tilbake til Gaza by ble den angrepet nær MSFs lokaler. To av fem biler ble truffet, og en slektning av en ansatt ble drept, mens en annen ble såret, ifølge organisasjonen.

MSF fordømmer angrepet på det sterkeste.

— Vi hadde informert begge stridene parter om evakueringen, de fem bilene var tydelig merket og vi fulgte ruta som den israelske hæren hadde angitt, skriver Lindis Hurum, generalsekretær for Leger uten grenser i Norge, på sin Facebook-side.

MSF-kolonnen beveget seg sørover langs ruten den israelske hæren hadde angitt, langs hovedveien Salah al-Din, sammen med andre sivile som prøvde å evakuere.

– Leger Uten Grenser gjentar vårt krav om å umiddelbart muliggjøre evakuering sørover av våre ansatte samt tusener av andre mennesker som lever under umenneskelige forhold og er fanget under ild, skriver MSF og ber om en umiddelbar våpenhvile.

– Det er den eneste måten å kunne opprette trygge evakueringskorridorer for sivile, fastslår organisasjonen.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT