Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Sør-Afrika tar Israel til FN-domstolen med anklager om folkemord i Gaza

(NTB-AFP-AP) Sør-Afrika anklager Israel for å begå folkemord på palestinere i Gaza og ber FN-domstolen i Haag beordre stans i krigføringen. Israel avviser anklagene. (Oppdatert med reaksjon fra HRW.)

Israel benekter anklagene fra Sør-Afrika om at landet har brutt sine forpliktelser i Folkemordkonvensjonen. Den sørafrikanske hastebegjæringen til ICJ ble levert inn fredag, opplyser landets utenriksdepartement. – Israel har siden 7. oktober mislyktes i å forhindre folkemord og unnlatt å straffeforfølge direkte og offentlig tilskyndelse til folkemord, sier departementet. Ifølge uttalelsen er Israel delaktig i handlinger mot det palestinske folk som tilsvarer folkemord. Sør-Afrika ber ICJ komme med en midlertidig forføyning der Israel beordres til å innstille sin krigføring i Gaza. Et rettsmøte for å behandle […]

Denne artikkelen er gratis å lese

Logg inn eller registrer konto med Vipps

Det koster deg ingenting å registrere deg, men vil sende deg vårt nyhetsbrev 2-3 ganger per uke. Om du angrer så er det lett å melde deg av nyhetsbrevet, og konto sletter du via Min side.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT