Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Evalueringen av norsk bistand flyttes til Førde

Regjeringen flytter arbeidsplasser som evaluerer norsk bistand fra Oslo til Førde. Minst 15 årsverk omfattes.

Dette arbeidet er i dag plassert organisatorisk under Norad i Oslo. Regjeringen har som mål at statlige arbeidsplasser skal være til stede i større deler av landet.

– En god dag både for Førde og Norges bistandsarbeid, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp). – Det er et sterkt og godt fagmiljø for bistandsarbeid i Førde, så evalueringsvirksomheten av norsk bistand passer som hånd i hanske, sier Tvinnereim i en pressemelding.

Hun viser til at evalueringsvirksomheten skal være uavhengig. Det er derfor ønskelig at evalueringsavdelingen ikke lenger skal ligge under Norad.

Flyttingen av denne avdelingen gjelder ni årsverk. Regjeringen vil se på hvilke andre funksjoner som også kan flyttes for å nå antallet på minst 15 årsverk.

Arbeidstakerorganisasjonene i Norad (AK, NTL, Parat og UNIO) er svært overrasket over regjeringens beslutning. 

– Vi har forståelse for at når helt nye statlige instanser og arbeidsplasser opprettes, at disse vurderes etablert utover hele landet og ikke bare Oslo. Men vi er helt imot at allerede etablerte arbeidsplasser flyttes, sier de i en felles uttalelse til Panorama.

Evalueringsavdelingen som blir flyttet, skal samlokaliseres med Norec (tidligere Fredskorpset), som flyttet til Førde for seks år siden.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT