Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Årets Operasjon Dagsverk går til Utviklingsfondet sitt prosjekt i Guatemala

Årets Operasjon Dagsverk skal støtte urfolksungdom i Guatemala i å bekjempe sult gjennom klimatilpasning.

Elever i hele Norge har stemt fram Utviklingsfondet sitt prosjekt i Guatemala som årets Operasjon Dagsverk. Midlene skal støtte ungdommene i deres kamp for matsikkerhet gjennom klimatilpasset jordbruk.

Urfolksungdom i Guatemala opplever sult som en trussel i møte med stadig mer uforutsigbare klimaendringer. Avlinger visner bort, og hjem ødelegges av naturkatastrofer. Ungdommene vil være en del av løsningen på dette problemet, og elever i Norge har denne uka avgjort at de vil bidra i denne kampen.

– Vi er utrolig glade for at ungdom i Norge ser klimaurettferdigheten ungdommer i Guatemala står overfor, og at vi må satse på verdens småbønder for å løse sultproblemet, sier Elin Ranum, programsjef i Utviklingsfondet.

— Dette prosjektet vil få store ringvirkninger. Uten mat stopper alt, men med mat og en god slagplan kan vi få til mye, sammen, sier Ranum.

Med opplæring i klimatilpasset jordbruk skal ungdommer få kunnskapen de trenger for å produsere mat i et endret klima, og inntekt som bidrar til at de kan fullføre skolegangen.

– Elever i hele Norge har i dag vist at generasjon Greta Thunberg ikke er død! Vi gratulerer Utviklingsfondet med valget, og gleder oss til samarbeidet om å inspirere elever over hele Norge til å delta i ungdommenes kamp mot sult og klimaendringene, sier OD-leder Tobias Dahle.

Årets OD-dag finner sted 31. oktober, og internasjonal uke foregår 14.-25. oktober.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT