Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Henriette Killi Westhrin blir ny generalsekretær i Redd Barna

- Jeg er veldig glad for å få muligheten til å lede Redd Barna i Norge, sa Westhrin, da nyheten ble annonsert for alle ansatte på Redd Barna-kontoret i Oslo.

– Jeg ser frem til å møte medlemmer og frivillige rundt omkring i hele landet, og å få delta i arbeidet som Redd Barna gjør i hele verden, fortsatte hun, og ble møtte med applaus fra sine kommende kollegaer. 

Henriette Killi Westhrin har de siste månedene jobbet som konsulent i nystartet selskap.

Westhrin er kanskje mer kjent som mangeårig generalsekretær i Norsk Folkehjelp. Denne stillingen forlot hun på dagen, da hun i mai 2023 gikk av etter en intern konflikt: «Noen ganger blir uenighetene så store, på felt som er så sentrale, at det ikke er mulig å fortsette», uttalte Westhrin dengang.

Westhrin tidligere blant annet jobbet som sekretariatsleder for SVs stortingsgruppe, vært statssekretær i tre departementer i regjeringen Stoltenberg, og forbundssekretær i Fellesorganisasjonen.

– Verden preges av kriger og kriser som forsterker hverandre, stadig flere barn må flykte og klimakrisen rammer hardere. Da trengs Redd Barna mer enn noensinne, en organisasjon som alltid tar barns parti, uansett hvem de er og hvor de kommer fra, sier Westhrin.

– Hovedstyret i Redd Barna er glad for at Henriette vil overta stafettpinnen som ny generalsekretær etter Birgitte Lange. Henriette har solid toppledererfaring, kjenner mange av de oppgavene og utfordringene organisasjoner som Redd Barna står overfor, og har stort engasjement for Redd Barnas arbeid, sier Kristin Veierød, styreleder i Redd Barna.

Westhrin starter i sin nye jobb 1. juni 2024.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT