Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Equinor presset av utenlandske investorer på generalforsamlingen. Også internasjonale aktivister er på plass i Stavanger

Utenlandske investorer ber Equinor om å operere i tråd med Parisavtalen. WWF og Greenpeace er aksjonærer i selskapet og reagerer på at staten ikke støtter kritikken. – Vi er ferdige med å be Equinor ta til fornuften, sier Lauren MacDonald fra Skottland.

Tirsdag avholdt Equinor sin årlige generalforsamling i Stavanger. Aksjonærene Sarasin & Partners LLP, Kapitalforeningen Sampension Invest, West Yorkshire Pension Fund og Achmea Investment Management fremmet et forslag hvor de ber Equinor-styret om å oppdatere selskapets strategi og investeringsplan i tråd med Parisavtalen, og forklare hvordan eventuell utvikling av nye olje- og gassfelt er i samsvar med målene. Investorene er fra Nederland, Danmark og Storbritannia. – Det er første gang utenlandske investorer fremmer et forslag som dette på Equinors generalforsamling. Engasjementet er ekstraordinært og viser at Equinors olje- […]

For å lese denne må du ha registrert konto

Denne artikkelen er gratis å lese. Logg inn med Vipps

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT