Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Equinor-kritisk tale går viralt – nå over 3 millioner visninger

En tale fra den skotske klimaaktivisten Lauren MacDonald har blitt sett over 3 millioner ganger i sosiale medier. Talen ble holdt under Equinors generalforsamling. 

Lauren MacDonald deltok på Equinors generalforsamling sammen med andre kritiske røster fra Shetland, Argentina og Canada. I talen ble Equinor holdt ansvarlig for å kjenne klimavitenskapen like godt som alle andre, samtidig som selskapet fortsetter å lete etter mer olje. 

— Jeg håper folk i Norge følger mer med på hva Equinor foretar seg i utlandet. Når talen min blir sett over tre millioner ganger så treffer den helt klart en nerve utenfor Equinors hjemland, sier Lauren MacDonald.

Talen har blitt sett over tre millioner ganger på Instagram og LinkedIn. Lauren MacDonald er klimaaktivist og også rådgiver for Stop Rosebank-kampanjen. 

— Rosebankfeltet er en skandale for klimaet og omdømmet til både Equinor og deres majoritetseier, den norske stat, sier MacDonald.

Stor motstand i Storbritannia

Equinors Rosebankfelt har møtt stor motstand i Storbritannia. Feltet blir Storbritannias største om det startes. Flere britiske politikere har tatt avstand fra prosjektet, samt takket nei til å delta på arrangementer sponset av Equinor. 

Det har vært demonstrasjoner utenfor konferanser hvor Equinor deltar

— Mens dere fortsetter å slåss for deres overskudd, vil vi kjempe for alle og alt vi elsker. Og jeg lover dere at vi vil vinne. Vi vil stoppe Rosebank, og Equinor; vi vil stoppe dere, sier den skotske aktivisten MacDonald. 

Stop Rosebank-kampanjen, har også tatt britiske myndigheter til retten over godkjennelsen av Rosebank-prosjektet, som de mener er lovstridig. 

Rosebank er det største uåpnede feltet på britisk side i Nordsjøen. Rystad Energy anslår at feltet inneholder 500 millioner fat olje.

I havområdet hvor Equinor planlegger Rosebank finnes en rekke hvalarter, delfiner og flere typer havfugl. Området er også viktig for hyse-fiske. Som ved alle oljeprosjekter er det også en reell fare for oljesøl.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT