Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Klimainvesteringsfondet investerer over 200 millioner i solenergi i utviklingsland

Klimainvesteringsfondet investerer 210 millioner i selskapet Candi Solar, som leverer solenergi til små og store bedrifter i India og Sør-Afrika.

Målet med Klimainvesteringsfondet er å bidra til å redusere eller unngå klimagassutslipp ved å investere i fornybar energi i utviklingsland.

Norfund, som forvalter Klimainvesteringsfondet, påpeker at India og Sør-Afrika har enorme behov for mer energi som følge av sterk forbruksvekst, og de må i perioder rasjonere strømmen.

– Strøm fra solceller på taket er i utgangspunktet billigere enn det selskapene kan kjøpe fra nettet, men små bedrifter mangler ofte tilgang på rimelig nok kapital til å investere i disse løsningene, forklarer prosjektansvarlig Sofie Kamsvåg i det statlig eide investeringsselskapet Norfund.

Kull er den største energikilden. Klimainvesteringsfondet har tidligere investert i store sol- og vindkraftverk i landene, og i et selskap som leverer fornybar energi til store selskaper i India.

Klimainvesteringsfondet, som forvaltes av Norfund og ble opprettet i 2022, investerer for å unngå utslipp gjennom investeringer i fornybar energi i framvoksende økonomier. Investeringene i 2023 bidro til å unngå årlige utslipp tilsvarende 1/6 av Norges årlige utslipp.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT