Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

TV-aksjonen 2025 går til Atlas-alliansen

Neste års TV-aksjon skal gå til inntekt for stiftelsen Atlas-alliansen, en paraplyorganisasjon for sju organisasjoner av og for funksjonshemmede.

Pengene skal bedre levekårene for funksjonshemmede i Ukraina, Palestina, Nepal, Zambia, Tanzania, Etiopia og Uganda, skriver NRK i en pressemelding.

– Like rettigheter og muligheter for alle er et tema jeg er sikker på vil engasjere befolkningen. I tillegg til å være en pengeinnsamling er TV-aksjonen i NRK også en kunnskapskampanje som hvert år setter søkelyset på et viktig tema, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen.

Atlas-alliansen ble stiftet i 1981 og har tidligere hatt TV-aksjonen i 1981, 1992 og 2002.

Stiftelsen Atlas-alliansen er en paraplyorganisasjon for de sju organisasjonene Norges Blindeforbund, Norges Handikapforbund, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, Norsk Forbund for Utviklingshemmede, Ryggmargsbrokk- og hydrocephalusforeningen, Mental Helse Ungdom og Stiftelsen Signo.

Fjorårets TV-aksjon til Redd Barna endte med å samle inn 311 millioner kroner. Til høsten skal innsamlingen gå til Barnekreftforeningen. De siste årene har innsamlingsbeløpet vært på mer 260 millioner kroner.

TV-aksjonen i 2025 går av stabelen i oktober. Det var ti søkere til TV-aksjonen i 2025.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT