Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

EUs utenrikssjef krever gransking av angrepet som rammet Røde Kors-kontor i Gaza

(NTB-AFP-DPA) Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) sier deres kontor sør i Gaza har fått skader i et artilleriangrep. EUs utenrikssjef Josep Borrell krever gransking.

Røde Kors sa kontoret i Mawasi på kysten utenfor Rafah sør på Gazastripen fikk strukturelle skader da artillerigranatene slo ned i nærheten. De sier ingenting om hvem som avfyrte prosjektilene.

Hundrevis av fordrevne bor i telt rundt kontoret.

– EU fordømmer artilleriangrepet som skadet ICRC-kontoret i Gaza og førte til flere titalls ofre. Det er behov for en uavhengig etterforskning, og de som sto bak, må stilles til ansvar, skriver Borrell på X.

LES OGSÅ: Israelsk angrep ved norskdrevet feltsykehus i Gaza

Den israelske hæren avviser at det fant sted et «direkte angrep» mot Røde Kors-kontoret, og henviser til det de omtaler som en innledende etterforskning.

De føyer til at de vil fortsette etterforskningen av hendelsen.

ICRC, som er en uavhengig organisasjon ved siden av de nasjonale Røde Kors-foreningene og deres internasjonale forbund, har et spesielt mandat som er nedfelt i Genèvekonvensjonene. Det omfatter å beskytte ofre for internasjonale og interne væpnede konflikter – blant dem sårede, fanger, flyktninger, sivile og andre ikke-stridende.

Ifølge ICRC ble 22 drepte og 45 sårede brakt til et av Røde Kors’ feltsykehus etter granatangrepet, som skal ha blitt utført med grovkalibrede våpen.

– Å angripe farlig nær humanitære strukturer setter siviles liv og den humanitære innsatsen i fare, skriver organisasjonen på X. Ifølge ICRC er de stridende partene fullt klar over hvor de humanitære aktørene har sine anlegg i området.

Minst 101 mennesker er drept og 169 er såret i israelske angrep på Gazastripen det siste døgnet, sa palestinske helsemyndigheter lørdag.

LES OGSÅ: Israelsk angrep ved norskdrevet feltsykehus i Gaza

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT