Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Skeive urfolkskunstnere løftes fram under Riddu Riddu-festivalen

Urfolksfestivalen i Kåfjord arrangeres i år 10.-13. juli. Denne gang er det kunsten til skeive urfolkskunstnere som skal feires på Riddu Riđđu-sletta.

Festivalsjef Sajje Solbakk forteller at skeive samiske kunstnere opplever å ikke ha de samme mulighetenesom ikke-skeive til å leve av kunsten sin.

— Flere urfolkskunstnere har uttrykt at de opplever å ikke bli «booket» i like stor grad i sine urfolks miljøer, også i Sápmi. Slik kan vi naturligvis ikke ha det. Derfor har vi samlet en stor god gjeng med skeive urfolkskunstnere til festivalen for å feire kunsten og la verden se hvor mange fantastiske skeive urfolkskunstnere vi har, sier Solbakk. 

I år inviterer festivalen til dragshowet Indigenous Drag Excellence XXL på hovedscenen lørdag kveld, hvor dragartister fra Canada, New Zealand og Sápmi skal opptre.

I tillegg har Riddu Riđđu invitert nærmere 30 skeive urfolkskunstnere fra Grønland, Nord-Amerika og Sápmi til festivalen, som gjennom uka skal dele sin kunst med festivalgjestene.

— Vi vil ha alt fra art-in-progress, hvor publikum får anledning til å komme og se kunstnerne jobbe, til maskedans og konserter, sier Sajje Solbakk.

Til og med barnedelen av festivalen vil bli preget av de skeive kunstnerne, noe Solbakk mener er helt uproblematisk.

— Programmet vårt skal speile og være relevant for hele Sápmi. Det skeive miljøet og skeiv kunst er også en del av Sápmi og verden, derfor er det helt naturlig for oss å også involvere de skeive kunstnerne i programmet til Mánáidfestivála. 

På plakaten i år er også solodebuten til Ella Marie Hætta Isaksen, det russiske punkrockbandet Pussy Riot, og ikke minst Mari Boine.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT