Statsminister Benjamin Netanyahu ba mandag nok en gang om at FN-styrkene trekker seg ut av visse området nær grensa til Israel, samtidig som han kalte det «fullstendig uriktig» at israelske styrker har FNs Unifil-styrke som mål.
Mandag svarte FNs sjef for de fredsbevarende styrkene.
– Avgjørelsen ble tatt om at Unifil på det nåværende tidspunkt skal bli værende ved alle sine stillinger på tross av oppfordringene som det israelske forsvaret kom med om å forlate stillingene som er nær den blå linjen, sier Lacroix.
– Jeg vil understreke at den avgjørelsen fortsatt gjelder, fortsetter han.
FN-toppen viser videre til at planene tidligere mandag ble bekreftet av FNs generalsekretær António Guterres.
Den siste uka har fem medlemmer av Unifil-styrken blitt skadet i flere hendelser.
Spania ber EU-medlemmer oppheve frihandelsavtalen med Israel
Spanias statsminister Pedro Sánchez oppfordrer andre EU-medlemmer til å oppheve EUs frihandelsavtale med Israel på grunn av krigene i Gaza og Libanon.
I flere måneder har Spania og Irland vært i samtaler med andre EU-land om at Israel kan være skyldig i brudd på avtalens klausul om menneskerettigheter.
Mandag gjorde Sánchez det også klart at det ikke blir aktuelt å trekke FNs Unifil-styrke ut av Sør-Libanon, slik Israel krever.
Unifil-styrken består av 9.500 soldater fra forskjellige land og ledes av en spansk general. I de siste dagene har den vært utsatt for flere israelske angrep som har ført til at fem soldater er såret.
Sánchez sier at Spania forholder seg til FN-resolusjonen i 2006 om at kun libanesiske regjeringsstyrker og Unifil skal være stasjonert i Sør-Libanon.
– Ingen hører på EU
EU-landenes utenriksministre møttes mandag, blant annet for å finne en samlet posisjon når det gjelder Midtøsten og bli enige om grep som kan hindre konfliktene på Gaza og i Libanon i å eskalere til en full krig i regionen.
Luxembourgs utenriksminister Xavier Bettel sa det rett ut:
– Ingen hører på EU lenger. EU er en konfetti av posisjoner på den internasjonale scenen, slo han fast.
EUs utenrikssjef Josep Borrell er også frustrert, denne gangen over at det tok EU-landene flere dager å bli enige om å fordømme Israels angrep på FN-styrken i Libanon (Unifil).
Først søndag kveld, etter et flere timer langt møte, ble landene enige.
– Tar for lang tid
– Det tar for lang tid å få sagt noe som er helt opplagt. Det er klart vi skal være imot Israels angrep på Unifil, særlig fordi våre soldater er der, sier Borrell.
Både Italia, Spania, Frankrike og Irland har sendt FN-soldater til Libanon.
Først mandag, fire dager etter det første angrepet mot Unifil, kom EU med en erklæring som fordømmer angrepene.
Går lengst
Tyskland, Østerrike og Tsjekkia er blant landene som går lengst i sin støtte til Israel. Møtet søndag kveld skal ha trukket ut blant annet på grunn av motstand fra Tsjekkia.
Irlands utenriksminister Micheál Martin sier på sin side at flere EU-land må stå «på den siden som er rett og riktig og moralsk».