Equinors årsresultat skaper protester

Equinors skyhøye resultat for 2022 er bensin på bålet for kritikerne. Extinction Rebellion protesterte foran Equinor-bygget på Fornebu, og oljeselskapet møtte flere protester og markeringer både i Aberdeen og London. (Artikkel oppdatert 13. februar kl 10:13)

Fra markeringen mo Rosebank foran den norske ambassaden i London, 7. februar 2023. Foto: Uplift Uk

2022 ble et rekordår for Equinor, som fikk et årsresultat på nær 75 milliarder dollar – det største årsresultatet levert av et norsk selskap noensinne, ifølge NTB. Resultatene ble presentert onsdag 8. februar.

Tirsdag kveld samlet religiøse organisasjoner seg utenfor Norges ambassade i London, med bønn om at Norge stopper Equinors planlagte Rosebank-felt. Onsdag protesterte flere grupperinger utenfor Equinors kontorer i London og Aberdeen.

Equinor leverer rundt 25% av gassen som brukes i Storbritannia, og meldingen om de skyhøye resultatene kommer mens Storbritannia befinner seg i en energikrise. 

— Vi er i en klimakrise og samtidig i en levekostandskrise som akselereres av bruken av fossile energikilder. Millioner sliter med de skyhøye energiprisene. Vi ber for at Norge lytter til klima-forskerne, FN og andre som sier at nye olje- og gassprosjekter utgjør en fare for at vi bryter grensene for et trygt klima, samt slutte å utvide oljeindustrien og trekke seg ut av Rosebank, sier Chris Manktelow, kampanjeleder for Young Christian Climate Network.

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.