Et strålende nabolag

Annonse
Atomereaktoren på Kjeller. Foto: Terje Karlsen.

Norges eneste lagringsplass for høyradioaktivt atomavfall er en garasje på Kjeller. Her ligger 17 tonn søppel etter 50 år med norskatomforskning.

Vi har snakket med ansatte ved Institutt for energiteknikk på Kjeller og beboere i området rundt. Lever naboene med atomfare i nabolaget – eller lever de kun med frykten?

Det er mange som ikke vet at det finnes to atomreaktorer i Norge – og det finnes mange myter der ute.

Artikkelen kommer i april-utgaven av Aftenposten Innsikt.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

2 KOMMENTARER

Comments are closed.